Fietsplan

FIETSPLAN

Een nieuwe fiets of e-bike kopen met belastingvoordeel? Dat kan! Het fietsplan biedt u de mogelijkheid om voordelig een mooie, nieuwe (elektrische) fiets aan te schaffen. Bosstad Tweewielers helpt u hier graag mee en is daarom aangesloten bij het NFP (Nationaal Fiets Plan). Sinds 1 januari 2015 zijn de regels rondom het Nationale Fietsplan echter wel wat veranderd. Maar dit betekent niet dat u niet meer van het fietsenplan kunt profiteren. Wij leggen het graag aan u uit.

HOE WERKT HET HUIDIGE FIETSPLAN?

Tegenwoordig zijn er zijn diverse manieren om een fiets van de zaak aan te schaffen. De twee bekendste vormen van het ‘fietsplan’ zijn:

Nationale Fiets Plan (NFP)
Werkkostenregeling (WKR)

FIETS VIA HET NATIONALE FIETS PLAN

Uw werkgever heeft de keuze uit twee verschillende opties om een fiets van de zaak aan te bieden. De eerste optie is om via het Nationale Fiets Plan een fiets aan te schaffen. In dit geval koopt u zelf een fiets, die uw werkgever vervolgens weer betaalt uit uw bruto salaris. Hierdoor hoeft u geen inkomstenbelasting te betalen en heeft u maximaal 52% belastingvoordeel op een maximumbedrag van €749,-. Het NFP rekent een vergoeding (administratiekosten e.d.) van 15% over de eerste €1000,- van de fiets (dus maximaal €150) en over eventuele accessoires. Over het resterende aanschafbedrag krijgt u geen belastingvoordeel en zal u netto moeten betalen.

Meer informatie over het Nationale Fietsplan lees je op de website van Nationale Fiets Projecten.

FIETS VIA WERKKOSTENREGELING

Een alternatief op het Nationale Fietsplan is om een fiets aan te schaffen via de Werkkostenregeling. Door middel van het WKR kan uw werkgever u een belastingvrije reiskostenvergoeding of renteloze lening aanbieden. Binnen deze regeling mag de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Hierbinnen vallen bijvoorbeeld ook de jaarlijkse kerstpakketten en personeelsuitjes. De Werkkostenregeling kent géén maximale aanschafwaarde.

Dit houdt in dat uw werkgever het bedrag/budget van uw nieuwe fiets of e-bike kan bepalen. Als werknemer komt u in aanmerking voor een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer. Wat ook prettig is, dat dit ook geldt als u binnen een straal van 10 kilometer van uw werk woont en op de fiets komt. Met deze kilometervergoeding kunt u uw nieuwe fiets financieren.

Meer informatie over de Werkkostenregeling lees je op de website van Werkkostenregeling.

Uiteraard liggen de regels bij uw werkgever, informeer daarom vooraf altijd bij uw werkgever wat de mogelijkheden zijn.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Facebook