Winkelwagen Geen producten

Hoe kies ik de juiste elektrische fiets?

Hoe kies ik de juiste elektrische fiets?

Vindt u het lastig om een elektrische fiets te kiezen? Wij helpen u graag bij uw keuze voor de elektrische fiets die het best bij u past. Daarom hebben wij een handig overzicht voor u gemaakt met alle belangrijke punten waar u aan moet denken bij het aanschaffen van een elektrische fiets.

Zithouding elektrische fiets

Sportief: Wanneer u harder wilt fietsen dan 25 km/h is een sportieve zithouding prettig. Deze elektrische fietsen hebben een recht stuur en op deze modellen zit u voorovergebogen. Dit geeft minder luchtweerstand en hoeft u dus minder kracht te zetten bij het trappen. Let wel op, deze fietsen hebben vaak een wat harder zadel.

Comfortabel: Dit type elektrische fiets heeft een gebogen stuur en dat zorgt ervoor dat u rechtop zit. De rechte zithouding is prettig voor recreatieve tochten.

Uitvoering elektrische fiets

Uitgebreid: Extra luxe maakt het fietsen op een elektrische fiets natuurlijk comfortabeler. Denk hierbij aan vering in de zadel- en voorvork of een display waarop u o.a. de snelheid kunt zien. Maar houd er wel rekening mee dat deze eigenschappen niet allesbepalend zijn. Het type zadel en de zithouding hebben ook een grote invloed op het comfort. 

Simpel: Wilt u niet te veel geld uitgeven aan een elektrische fiets? Dan kunt natuurlijk altijd kiezen voor een eenvoudigere uitvoering e-bike. Maak bij de aanschaf wel de weloverwogen afweging of u loop- of duwondersteuning wilt. Wanneer een elektrische fiets geen ondersteuning heeft, is behoorlijk zwaar om de fiets een helling bij bijvoorbeeld een berging op moet duwen.

Type kettingkast

Dicht: Het voordeel van een dichte kettingkast is dat hier minder onderhoud aan gedaan hoeft te worden. Er komt namelijk minder vuil op de ketting en tandwielen. Het nadeel hiervan is dat u er zelf dus niet makkelijk bij kunt. Daarnaast hebben elektrische fietsen met dichte kettingkasten vaak maximaal 8 versnellingen.

Open: Een open kettingkast heeft meestal meer onderhoud nodig, wat vervolgens dus ook wat kosten met zich mee kan brengen. Het voordeel is wel dat u er zelf makkelijk bij kunt wanneer u zelf de ketting wilt schoonmaken en smeren. In een open kettingkast past een derailleur, hiermee zijn meer dan 8 versnellingen mogelijk. Wilt u de elektrische fiets gaan gebruiken voor ritten in heuvelachtig gebied? Dan raden wij minimaal 10 versnellingen aan.

Accu elektrische fiets

Locatie: De plek waar de accu op de fiets is geplaatst en het gewicht van de accu, hebben invloed op hoe een elektrische fiets rijdt. Vaak zit de accu op de bagagedrager en soms is deze bevestigd in het frame. Maak dus altijd een testrit om te ervaren wat u prettiger vindt fietsen.

Bevestiging: Een accu van een elektrische fiets is meestal afneembaar, maar er zijn modellen waarbij de accu vast zit. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de stallingsmogelijkheid van uw e-bike. Staat uw fiets bijvoorbeeld buiten of in een schuur/garage waar geen stroomvoorziening is? Dan is een e-bike met afneembare accu de beste keus. 

Advies en testrit elektrische fiets

Heeft naar aanleiding van dit overzicht toch nog vragen over bijvoorbeeld de actieradius of welk model elektrische fiets het meest geschikt is voor u? Dan kunt u altijd bellen of mailen naar onze e-bike specialisten. Of kom langs in een van onze winkels, dan kunt u ook meteen een testrit maken!

  Fietsspecialist Donovan Bosstad     12-06-2019 20:00     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 L. van Dijk -  04-11-2020

Lof voor de service van de fietswinkel aan de Paxlaan. Mijn e-bike motor ging kapot. Hij werd gerepareerd door Bosstad. Na de garantieperiode bleek het toch niet helemaal in orde. hoewel na de garantieperiode werd mijn fiets toch GRATIS gerepareerd. Hulde!

Bosstad Tweewielers is de fiets en e-bike specialist van Noord-Holland! Met fietswinkels in Hoofddorp, Purmerend en Amsterdam

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.