Winkelwagen Geen producten

Kinderfietsen

Kinderfietsen


Van stoere jongensfiets tot princessen meisjesfiets, kinderfietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Elk kind wil een kinderfietsje van zijn of haar dromen. Wij hebben een ruime collectie van verschillende kinderfietsmerken en daarmee volop keuze uit de mooiste kinderfietsen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. 

Maattabel kinderfietsen

Leeftijd

Wielmaat

Beenlengte

2-3 jaar Loopfiets > 32 cm
3-4 jaar 12 inch > 40 cm
4-6 jaar 16 inch > 50 cm
4-8 jaar 18 inch > 54 cm
5-8 jaar 20 inch > 58 cm
5-9 jaar 22 inch > 62 cm
8-10 jaar 24 inch > 66 cm
9-12 jaar 26 inch > 72 cm

Kinderfiets: welke maat?

Bij kinderfietsen wordt de maat weergegeven in inches (1 inch = 2,54 cm), deze inches of maten zeggen iets over de diameter van de fietsband. Het is belangrijk dat uw kind een kinderfiets met de juiste framemaat heeft. De knieën mogen bijvoorbeeld niet tegen het stuur aankomen en de voeten moeten altijd bij de grond kunnen. Hoe bepaald u nu de juiste maat voor de kinderfiets? Dat kan aan de hand van de binnenbeenlengte. Het opmeten van de binnenbeenlengte is heel eenvoudig: laat uw kind (zonder schoenen) met de voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar staan. Meet vervolgens de afstand van het kruis tot aan de grond; deze afstand is de binnenbeenlengte.

Belangrijk bij de keuze voor een kinderfiets

Het is niet verstandig om een kinderfiets ‘op de groei’ te kopen. Voor beginnende fietsertjes is het prettig als ze, zittend op het zadel, met de voeten goed bij de trappers kunnen. Om zonder vallen op- en af te stappen en goed hun balans te houden, moeten kinderen hun beide voeten op de grond kunnen zetten. Wel zo veilig!» Sparta » Batavus » Loekie » Cortina » Alpina » Popal
Weergave:
 

Heeft u nog vragen over een kinderfiets? Of weet u niet welke kinderfiets u moet kiezen? U kunt ons altijd bellen voor telefonisch advies: 023-5577454 of 0299-778103.


Bosstad Tweewielers is de fiets en e-bike specialist van Noord-Holland! Met fietswinkels in Hoofddorp, Purmerend en Amsterdam

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.